Thursday, March 31, 2011

166: april?? -----------------------

april is coming!!!

wuuhuu..lg brape jam nk masuk april dh.Hmm, blum sempat buat pape, tahun 2011 dh abis 1/4. tgk blk pe yg aku buat sepanjang bln 3 ni..

1. status still same, blum berubah.
- org lain dh kawin, pregnant, beranak.. sy masih single is sweeter.hehee~
status: happy *wink** ;D

2. amalan, ibadat..
- graf still tak brape naik..tp dugaan mmg byk sgt2 smpai 2minggu ni tiap2 hri depress. depress ni tahap paling tinggi dlm stress. sikit je lg nk g potong rambut kat salon, tp syg plak nk potong.. hehee..kl buat graf tahap sabar mmg menaik laa...

3.berat badan
- walaupn asyik rase tak lalu nk mkn sbb pk clinic, patient, lecturers +kene gastric 2hari+ diarrhea 2hari..berat badan maintain 50kg. apsal tak turun ek?? hehehe~

tu je la kut..kesimpulan, takde ape sgt yg jd dan terjadi sepanjang bulan march..

kl good news?? mmg byk!!
adik lelaki tunggal kesayangan (amzar) dpt 10A's unt SPM. Yg lagi best amzar decide nk buat engineering!! akhirnya dlm family en. Azman ade sorg engineer. sbelum ni yg dh ade cume (dentist+architect+doctor) to be..skrg semua org happy!! ;D
ade lg satu good news, tp takleh tulis kat blog..hahahaa~ hanya org2 penting je tau psl ni..wuuhuuuu.. ;D

p/s: jom buat short resolution unt April.. ;D

Sunday, March 27, 2011

165: calon ------------------------

korg single?? kl dh double, jgn bace post ni..kali ni post unt org single mingle saje. kpd korg yg dh double, bersyukur je dgn ape yg dh dpt.. kl single still boleh berdoa dan berharap..heh..ahakss~

hasil dr stalker fb hanny, dpt la bende kat bwh ni.. untuk bace2 +tmbah ilmu pengetahuan tu blh la. kl nk cari yg btol2 cmni, capek dehhh..mungkin ga bakalan ketemu! ;P


10 sifat calon suami yang baik:

~link~

  1. Kuat amalan agamanya. Menjaga solat fardhu, kerap berjemaah dan solat pada awal waktu. Auratnya juga sentiasa dipelihara dan memakai pakaian yang sopan. Sifat ini boleh dilihat terutama sewaktu bersukan
  2. Akhlaknya baik, iaitu seorang yang nampak tegas, tetapi sebenarnya seorang yang lembut dan mudah bertolak ansur. Pertuturannya juga mesti sopan, melambangkan peribadi dan hatinya yang mulia.
  3. Tegas mempertahankan maruahnya. Tidak berkunjung ke tempat-tempat yang boleh menjatuhkan kredibilitinya.
  4. Amanah, tidak mengabaikan tugas yang diberikan dan tidak menyalahgunakan kuasa dan kedudukan.
  5. Tidak boros, tetapi tidak kedekut. Tahu membelanjakan wang dengan bijaksana.
  6. Menjaga mata dengan tidak melihat perempuan lain yang lalu lalang ketika sedang bercakap-cakap.
  7. Pergaulan yang terbatas, tidak mengamalkan cara hidup bebas walaupun dia tahu dirinya mampu berbuat demikian.
  8. Mempunyai rakan pergaulan yang baik. Rakan pergaulan seseorang itu biasanya sama.
  9. Bertanggungjawab. Lihatlah dia dengan keluarga dan ibu bapanya.
  10. Wajah yang tenang, tidak kira semasa bercakap atau membuat kerja atau masa kecemasan.

jom buat kesimpulan sdiri:
no 1,2,3,4,7,8,9 mmg sgt2 beruntung kl dpt.. kene slalu doa dpt yg cmni..
no 5 penting unt kebahagiaan dunia (hahahahaa)..
no 6 mcm susah sgt2 je nk cari yg cmni..hmmm ade ke?? hehhehehe~
no 10 wajah tenang mase kecemasan?? mmg super cool ni..hahaa~mcm pelik je..

p/s: nk dpt org baik, diri sdiri pn kene try jd yg terbaik.. ;D

Saturday, March 26, 2011

one six four --------



P/S: hmmm.. hahahahahaaaa (gelak evil)~ ;P

Friday, March 25, 2011

163: -- bile stress -------

tahap stress..ni yg aku buat bile stress..
korg buat pe kl stress?? huhuu...


1. potong rambut..
ni kl stress tahap max ni. care terbaik la unt hilang stress. bile potong rmbut, muke nmpak lain, gaya pn lain,bleh dpt smangat bru..so takde la asyik duk pk psl bende2 stress ni. bile ingat2 blk, tahun 2010, aku potong rambut 4 kali kut.. so, 2010 adalah tahun paling stress buat mase ni.

2. tido..
rase mcm nk tido+tak nak bangun dh.. tp terpkse bangun jg kn.. bile tido, otak bleh relax skejap, pening pn hilang buat beberape jam...bdn pn rase better bile bangun. bile stress tahap medium, aku tidooooooooooooooooooooooo.. kl nk lagi berkesan, sbelum tido, makan byk2 smpai dh takleh sumbat, pastu muntah kn semua blk..heheh~ mmg cara ni agak psyco, tp lepas tu comfirm jd penat n senang lelap..


3. kemas bilik + mop lantai +cuci toilet
care triple combo ni sgt2 berkesan unt aku bile stress tahap biase2.. sbenanye, ni la antare cara terbaik unt release stress sbb ade byk manfaat..hahaa. tgk semua kemas n bersih,mmg rase tenang..berus lantai toilet tu sampai berkilat, kasi satu toilet penuh dgn buih2..mop lantai plak sampai satu blk wangi..happy!! kl rajin lg, rearrange furniture dlm umah/bilik..ni lg best!

4. window shopping
bile stress, jgn shopping!! sbb sgt2 bahaya bile shopping mse stress! heheh~ so, kite kene kuatkan smangat unt window shopping saje. masuk semua kedai kat mall, pstu, try semua baju yg rase cun, pastu letak balik semua baju tu.. yg penting jgn beli..ingat, jgn beli!! hehee~

5. klua lepak
ajak kwn2 yg happening+best unt lepak.. jgn ajak kwn2 yg emotional, nnt lg stress. cari topik yg best unt borak, sile la borak n gelak kuat2 sampai rase lega..kl bleh, gelak smpai klua air mate k.untuk release stress, xpe kl jd sedikit over acting..hohohoo~

6. pegi bercuti
yeaaahhh! ni paling best ni..tp nk g bercuti, kene ade mase+duit. gi cuti kat tempat yg dekat2 pn dh ok. mate n otak ni mmg kene tgk bende lain bru relax skit. ni duk tgk katil yg same, blk yg same..stress+bosan..huhuuu~

ni laa antare bende2 yg aku buat bile stress..ade org suke masak, g gym, daki gunung, g camping.. tp sbb aku mmg jenis kurang lasak, jd buat je bende2 yg biase ni..hehee~

p/s: hmm..minum cincau yg sejuk atau ice cream magnum yg super sedap pn bleh release stress yg ringan2..bende sejuk2 ni blh buat hati jd sejuk.. (pandai2 je) hahaa~

Thursday, March 24, 2011

162: dengarkanlah ---------------

video

jom layan lagu zaman dulu3...
suke lagu ni..
;D

p/s: bleh karok nnt.... ;P

Tuesday, March 22, 2011

one six one --calcium------

15 Ways to Boost Your Calcium Intake

Because 85% of Us Don't Get Enough...

-- By Liz Noelcke, Staff Writer
~link~

There are many easy ways to boost your calcium intake by sneaking these foods into your daily diet:
  1. Add beans to soups, chili, and pasta dishes.
  2. Grate low-fat cheese over soups and salads.
  3. Enjoy a smoothie made with yogurt .
  4. Use milk instead of water in soups, breads, sauces, or salad dressings.
  5. Add milk to tea or coffee in the morning.
  6. Try plain yogurt as a vegetable dip.
  7. Stir some nuts into a yogurt cup as a snack.
  8. Include leafy vegetables in baked casseroles such as lasagna.
  9. Buy juices and cereals fortified with calcium.
  10. Drink skim milk instead of soda at lunch.
  11. Eat hot oatmeal made with milk for breakfast.
  12. Snack on crunchy broccoli instead of potato chips.
  13. Substitute plain low-fat yogurt for recipes that call for sour cream.
  14. Treat yourself to pudding made with skim milk for dessert.
  15. Take a daily supplement, available in capsules or chewable tablets.

It is currently recommended that adults ages 18-50 consume about 1000 milligrams (mg) of calcium a day, while adults ages 51 or older need 1200 milligrams. (It is also worth noting that adequate consumption of vitamin D aids in the absorption of calcium.)

Friday, March 18, 2011

160: woman & shoes


woman & shoes

"Shoes never make your butt look big, you don’t have to worry about squeezing into them if you’ve put on a couple of pounds, and they can instantly make you feel sexier." ~Lisa Lee Freeman, editor in chief of ShopSmart~





A new footwear survey from ShopSmart, a Consumer Reports publication, interviewed over 1,000 women.. ~yahoo~
  • Women buy around three pairs of shoes each year
  • 13 % of women have over 30 pairs of shoes, not including sneakers.
  • 39% of women prefer flats more than any other shoe
  • 33% have spent more than $100 on a pair of shoes
  • only 25% have worn shoes that are 4″ or higher
  • 46% have bought an ugly pair for comfort, while 60% endure pain for pretty shoes
  • 61% have carried comfy shoes in their bag to change into
  • 48% have had shoe-related injuries
  • 19% shop to cheer themselves up
  • 29% shop for shoes online
  • 14% have hidden at least one purchase from their spouse
  • 51% notice the shoes others are wearing
  • 28% feel shoes make the outfit


kesimpulannye, bukan salah anda kl anda suke beli kasut sampai terlebih2 kasut kat umah tu.. ni semua salah perempuan, sbb majoriti perempuan mmg senang jatuh cinta kat kasut.. ;D

p/s: anda ade brape psg kasut?? jom kite kire ade brape psg kasut kat rak.. hehee~

links:
one
two
three

Thursday, March 17, 2011

159 : photobooth -------



mode: weekend ni gi Bandung lg dan lg!! ;D

photobooth.
.

dh lame kn tak crite psl bende kawin2.. (to ihsan, aku tau ko menyampah bile aku post psl kawin2) hahaaa.. walau ape pn yg terjadi, semua pompuan mesti ade wedding dreams masing2. kl aku, selain minat kat pelamin yg simple+bunge2 warne warni, aku nk ade photo booth untuk famly, kengkawan n tetamu berposing ria.. so kl pengantin tgh mkn ke bz ke, tetamu still blh enjoy ambik gambar byk2..;D

buat photo booth yg simple2 je..kasi background warne cun sesuai tema wedding, letak sign wedding n date.. pastu letak props yg comel2..yg penting, tetamu semua happy! ;D


any idea unt props??
- photo frame: yg ni mmg dh ramai org buat..
- hand bouquet: letak 3-4 hand bouquet..sape2 yg belum pernah pegang, bleh la merase. hehee~

- kad kawin: dh dtg majlis kawin, wajib la kad kawin jd props.. ;P
- white board: kene letak white board marker skali ni,xde gune kl letak white board je. blh conteng2 tulis2..
- love, love, love stuff..


layan gambar ok..


links:
one
two
three
four
five
six
-

Monday, March 14, 2011

one five eight -------------




As usual there are rules for these just so that this thing can be passed on and on to others.

  • to thank those who awarded me
tQ to my lovely syafa.

  • to write 7 and few things about me
  1. i am a dentist to be (insyallah)
  2. i love my family n friends soo much
  3. i like everything bout chocolate
  4. i don't drink fresh milk n yogurt
  5. i don't play sport
  6. i am obsessed with healthy food, anti aging stuff, wedding
  7. i don't have my own sense of style/fashion

  • to award it to others to keep the cycle going
  1. tik
  2. hanny
  3. sue
  4. nanie
  5. didi
  • to inform those recipient(s)
ok~

Sunday, March 13, 2011

157: facial mask -------


~pic~


Facial mask


~wikipedia~


A facial mask is a creamy mask applied to clean or smooth the face. It often contains minerals, vitamins, and fruit extracts, such as cactus and cucumber. There are different kinds of masks for different purposes; some are deep cleansing for cleaning the pores, healing acne scars or hyper-pigmentation, or brightening for a gradual illumination of the skin tone. The perceived effect of a facial mask treatment can be revitalizing, rejuvenating or refreshing and can serve temporary or long term benefits depending on its usage.

Masks are generally washed off with tepid water, wiped off by a damp cloth, or peeled off by hand. They include clay form where it is thicker in consistency and will dry to pull out impurities from the pores, a creamier form that stays damp to hydrate the skin, a sheet style where the paper mask is dampened with liquid to tone and moisturize the skin, and lastly, an in between clay and cream form that includes small sandy beads for exfoliating the skin. These different forms are made to suit different skin types such as oily or dry, as well as the different needs of the skin, whether it be moisturizing, cleansing, or exfoliating. Clay and mud masks suit oily skin while cream based masks suit dry skin types.


~pic~
Sariayu Aromatherapy facial mask recommended by Wafa

p.s: suke pakai facial mask yg sariayu ni..bau rose mmg wangi sgt2, lepas pakai kulit rase lembut! lg satu, facial mask sariayu ni tak yah pakai lame2, 15-30mnt dh kering n bleh cuci dgn air suam.. ;D



156: eat pray love







EAT PRAY LOVE

..watched the movie last night ..


  • learns to appreciate nourishment;
  • discovers the power of prayer;
  • finds the meaning of true love.



" Sometimes to lose balance for love is part of living a balanced life."

Friday, March 11, 2011

155: cincau ------



cincau vs keropok lekor

sluurrppp.. sebagai penggila cincau n keropok lekor sejati, mampu telan air liur je la bile fikir spesis makanan n minuman ni. cincau ade la jg kat indonesia ni (walaupn susah nk cari..), kl keropok lekor??jumpe dlm mimpi je la.. mane nk dapat keropok lekor kat bumi Yogjakarta ni!! &%&^%%^ haishh.





cincau.. (wikipedia)
Cincau dibuat dengan merebus rumput atau daun pudina (khususnya Pokok Cincau, Mesona chinensis) bersama-sama kalium karbonat dan kemudiannya mendinginkan cecairnya sehingga menjadi seolah-olah agar-agar.




perlu ke blaja buat kepok leko n cincau ni???


walaupn tatau zaman bile akan try buat keropok lekor, save je la resepi..heh.. mane tau tb2 dapat hidayah nk buat kan.. resepi from wikipedia! link~

Bahan-bahan keropok lekor

  1. 1 kg ikan Parang/Kembong
  2. 500 g tepung sagu/ tepung kanji kurang sedap.
  3. garam secukupnya
  4. 125 ml air
  5. sedikit ketulan air batu

Cara penyediaan

  • Ambil isi ikan, buangkan tulangnya.
  • Tumbuk atau cincang halus isi ikan sambil dibubuh garam.
  • Campur juga sedikit kiub ais semasa melakukan proses ini.
  • Kemudian bubuh tepung sagu dan air secukupnya sambil diuli menjadi doh yang kenyal.
  • Celup jari dalam tepung sagu dan bentukkan doh menjadi seperti silinder. Jerang air hingga mendidih dan rebus keropok.
  • Bila keropok timbul, angkat dan sejatkan di dalam penapis.



p/s: huhuuu rindu kat keropok lekor.... hiks~


Wednesday, March 9, 2011

154 : hmmmmm.-----------



scrap book.. mse skolah dulu2 mesti kene buat scrap book kn.. suke la bile cikgu suruh lukis gambar, tampal2 kertas warne, tulis gune magic warne-warni..heh

bile dh abis skolah, buat scrap book unt kasi kat bf.. mse cintan-cinton mmg la rajin..edit gambar, print, gunting comel2, tampal, buat frame, kasi captions, tulis poem, tulis dreams.. haissshhh mmg byk mase buat bende2 cmni.. pastu bile jumpe greeting card comel2, beli pastu pos.. hohooo...apsal bleh rajin gile ekkk??

bile dh break-up, mule la ex-bf nk kasi blk semua tu.. pastu nk simpan mane? nk buat ape?kene buang ke? hmmm... saje je nk tambah masalah..dh susah2 buat, last2 mcm xde makne..



p/s; nk buat scrap book unt diri sdiri la, lg berbaloi! hehehee ;D

Monday, March 7, 2011

one five three -----




GEISHA

bru tgk Geisha perform kat tv.. ni antara Indonesian band yg aku suka bangat! pokoknya seneng deh kl denger lagunya geisha~ heh..
pastu bile gi karoks je, mesti nk nyanyi lagu geisha sampai suare pn pecah tak tentu arah.. hahaa~

cinta dan benci
=youtube=


bagaimana cara membuatmu bahagia
nyaris ku menyerah jalani semua
tlah berbagai kata ku ungkap percuma
agar kau percaya cintaku berharga
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
tak kuat ku menahanmu, mempertahankan cintaku
namun kau begitu saja, tak pernah merindu

reff:
sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa

apa kau mengerti ku sedih sendiri
tanpa ada kamu ku merasa sepi

tlah lama ku menantimu, diam sendiri menunggu
setengah hati mencinta, ku sakit karenamu




Sunday, March 6, 2011

152 -- if ----------

If you don’t go after what you want,
you’ll never have it.


If you don’t ask,
the answer is always no.

If you don’t step forward,

you’re always in the same place.


~Nora Roberts

Saturday, March 5, 2011

151 --- MRSMpc -----


high school..
cite psl zaman2 skolah. Dulu aku form4 n form5 skolah kat MRSM Pengkalan Chepa. Sbelum tu darjah 1-6 kat SRK Zainab 2, form 1-3 kat SMK(A) Naim Lilbanat. Kisah nye, aku budak skolah pompuan dari darjah 1 sampai form 3 yg nk masuk skolah campur.. cuak jg la mase tu..hahaha~

hari pertame pendaftaran, gi daftar ngn mama tersayang (maklumla anak sulung dpt masuk MRSm) hahaa.. jumpe cikgu kelas Nukman (teacher Illida). bru je bagitau name, terus..

teacher Illida: ooo Nurul wafa ye, awk ni student yg rumah paling dekat dengan skolah.

hahhahah~rumah aku mmg paling dekat dengan mrsm pn. kl bw kete 5 minit dh sampai. tu pn 5 minit sbb kene klua lorong takleh drive laju2.. agaknye kl highway, drive 1minit dh sampai dh. hidup mmg bahagia bile rumah dekat dgn skolah+ duk hostel.. cuci baju semua hantar rumah,outing je blk rumah, teringin nk makan ape je call parents, sampai pakcik guard pn kenal kereta.

Disebabkn rumah aku kat kawasan skolah, kerani2 kat Office skolah adalah jiran2 rumah aku, Kaunselor sekolah (Arwah Cikgu Azizah) tu jiran sebelah rumah, pakcik cafe pn kenal parents aku. sbb kaunselor tu jiran aku, nama aku la paling atas dlm list bdk2 yg tak dapat duit poket yg MARA kasi rm30/sbulan tu..bile aku tanye kaunselor..

wf: cikgu, knp wafa tak dapat duit poket tu.. (penat je isi borang.. owh, kl kat rumah aku panggil Cik Zah, bile kat skolah panggil Cikgu..hehe)
cik zah: hmmmmmmmmmmmmm.. (senyum ~)


(kelas Nukman yg cun & hensem)


first day masuk kelas, kelas aku 10 lelaki, 14 perempuan. bdk pompuan kelas aku semua baik2 n cun2. aku mmg takde hal nk mule kawan ngn girls. bile tgk muke2 bdk lelaki klas aku " alaaaaaaaaaaaa..takde yg hensem pn.." hahahahha. tp sbenanye bile bdk pompuan kelas lain tanye..

bdk p :wafa, awk kelas mane?
wf: sy kelas Nukman..
bdk p: bestnyeee kelas N, ramai bdk laki hensemmmmm...
wf: ye ke????? ha??..

tp masalah sbena bukan hensem ke tak hensem, tp bdk2 laki ni mmg nakal..seboleh-bolehnye nk kacau bdk pompuan. aku plak dr skolah pompuan yg mmg pompuan habis: keje hias kelas, dlm kelas ade mini library, pokok2 bunge, langsir bunge2, meje semua balut dgn kertas corak2, atas meje cikgu ade bunga, cikgu masuk je dh siap dh ade tea n biskut atas meje cikgu..kl nk duduk, btol kn dulu baju kurung leklok sbb taknak kasi berkedut..girls school mmg roxx!! tp Mrsmpc still the best!hehee~

bdk2 laki kelas aku sbenanye semua baik dgn aku..satu bende je yg aku geram, diorg mmg tak reti nk susun buku kat rak buku. haishhhh.. kl bdk laki kelas lain? hmmm..aku mmg kurang berkawan ngn bdk laki kelas lain, bile dh abis SPM bru kenal n kwn ngn bdk2 ni.. ;D

owh, yg ni ramai org tatau.. mase aku form 4, aku ade cousin lelaki form 5 kat mrsm tu..walaupn cousin aku bukan ketua persatuan bdk nakal, tp antara ajk kut..(kl jumpe kat skolah, kiteorg jrg sgt tegur, ke tak pernah tegur?.. mmg mcm tak kenal.. aku pn tatau kenape,,)hehehhhe~

aunty: wafa ok x kat mrsm tu? kl ade senior yg kacau, bagitau aunt k. aunt dh ckp kat A***, kl ade senior yg kacau wafa, die yg kene nnt..
wafa: Yahoooooooooooooooooooo..

kesimpulannnye, aku mmg selamat dr senior.. kehidupan mase form4 aku mmg aman damai..hahaaha. tQ abe A***. tp kehidupan mase form 5?? mmg tak berape aman damai... heh~


(geng mrsmpc yg slalu dtg umah aku bile open house raye)

(2008)

(2009)

(2010)

150: yesterday ---------




"Learn from yesterday, Live for today"



"Each day is a new life. Seize it. Live it."
~ David Guy Powers

"Another Sunrise, Another New Beginning"
- Jonathan Lockwood Huie

Friday, March 4, 2011

one four nine ---------------


Hope Feat. Jason Mraz – Love Love Love Lyrics

~ youtube ~

Love, Love, Love, Love, Love
Giving me
Love, Love, Love
More than I ever need


Love, you’re so distracting
Am I overreacting, For feeling this way
And ever, since I met ya, I can’t keep my attention
And you are to blame


You’re love’s a permanent distraction, a perfect interaction
a feeling so extreme
I lost my appetite to eat, and I barely get to sleep
Cause you’re even in my dreams
And I thought that I was strong but I knew that all along, this was out of my control
So I fell into your hands, and i don’t know where we’ll land,
I’m just going with the flow

Love, Love, Love, Love, Love


Somedays, I want to run away
This feels so perfect, it’s breaking my heart
Yeah we could, we could stay here happy
Or after summer, be two worlds apart


You’re Love, Is coming like a freight train
Ain’t nothing gonna stop it,
It’s heading for my heart,
You’re Love, is bigger than a rain cloud
It covered up my whole skies
It’s filling up my heart,
My heart with
Love, Love, Love, Love, Love
More than I ever need
giving me
Love, Love, Love



p/s; smlam dh denga lagu sedih2..skrg denga lagu happy2 plak ye.. ;D


148 : cemburu?

hmm.. dh kemas blk mop lantai pagi2 bute, pastu takleh tido.. tb2 rase nk post lagu ni..hohoo.. ntah pape la wafa oii..

cemburu menguras hati
~vidi aldiano~


video

p/s: comel sgt girl dlm video ni..


Thursday, March 3, 2011

one four seven ------------



Never regret what made you smile. Just learn from the tears that followed.

~Author Unknown

Wednesday, March 2, 2011

146 -- makeup----

The Right Amount of Makeup for Your Face



Facial Moisturizer


The right size: Two peanuts

Application tip: Moisturizer has the big responsibility of making your skin smooth. To apply it, wash your face, and while your skin is moist (not wet), massage on a peanut-size amount of moisturizer with glycerin. Use a second peanut-size portion to hydrate your neck. "When skin is damp, moisturizer seeps into the surface better. And glycerin traps moisture in your cells," says Neil Sadick, M.D., a clinical professor of dermatology at Weill Cornell Medical College.



Foundation


The right size: A bottle cap

Application tip: To avoid that caked-on beauty-pageant look, pour a bottle-cap-size blob onto the back of your hand and use your finger to blend it across your forehead and nose. Dip your finger into the remaining foundation and run it over your cheeks and chin, smoothing over the edges of your jaw to blend the color into your neck. Heat from your fingers will warm the product, helping it glide across your skin better. "If you don't like using your finger, try a foundation brush instead," says celebrity makeup artist Fa biola.



Shampoo


The right size: For long hair, one Oreo; for short hair, one Hershey's Kiss


Application tip: It's as easy to overdo it with shampoo as it is w ith chocolate. Rein yourself in by pouring either an Oreo or a Hershey's Kiss amount (depending on the length of your hair) into your palm and applying the shampoo to your scalp. Rake it through your hair, stopping about halfway down your strands. "Most of the dirt and oil collects at your roots, so you don't need a lot of the product on your more fragile ends," Mancuso says.



Under-eye Concealer


The right size: A Tic Tac

Application tip: Just as a Tic Tac goes a long way toward masking bad breath, a Tic Tac-size dab of concealer is all you need to hide dark circles. Squirt a mint's worth of liquid concealer onto your finger. "Using a small brush, dab three little dots under your lower lash line—one in the middle, and one at the inner and outer corners," Fabiola says. Pat with your finger to blend the dots together. Smooth on another dot of concealer wherever blue peeks through. Dip an eye-shadow brush into loose translucent powder and use it to set the concealer. Repeat on the other eye.

Tuesday, March 1, 2011

145 -- March

azam bulan March..

ha??? dh March??
hmm.. tatau nk happy ke sedih..
tarik nafas..hembus...

azam bulan March..azam ni kene jelas n nyata!


1. Puasa sunat 10hari
(minimum, kene plan ni nk puase brape hb)

2. turun berat jd 48 kg
(wajib kene turun!!)
3. makan oats 4sudu besar setiap hari
(demi kolesterol ku..)



cukup la 3 azam ni..kl byk2 nnt lg malas nk buat..dh mmg spesis pemalas..hehee~
tulis besar2 tampal kat dinding sbelah cermin.. ;D

p/s: happy March korg !! ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...