Saturday, March 5, 2011

151 --- MRSMpc -----


high school..
cite psl zaman2 skolah. Dulu aku form4 n form5 skolah kat MRSM Pengkalan Chepa. Sbelum tu darjah 1-6 kat SRK Zainab 2, form 1-3 kat SMK(A) Naim Lilbanat. Kisah nye, aku budak skolah pompuan dari darjah 1 sampai form 3 yg nk masuk skolah campur.. cuak jg la mase tu..hahaha~

hari pertame pendaftaran, gi daftar ngn mama tersayang (maklumla anak sulung dpt masuk MRSm) hahaa.. jumpe cikgu kelas Nukman (teacher Illida). bru je bagitau name, terus..

teacher Illida: ooo Nurul wafa ye, awk ni student yg rumah paling dekat dengan skolah.

hahhahah~rumah aku mmg paling dekat dengan mrsm pn. kl bw kete 5 minit dh sampai. tu pn 5 minit sbb kene klua lorong takleh drive laju2.. agaknye kl highway, drive 1minit dh sampai dh. hidup mmg bahagia bile rumah dekat dgn skolah+ duk hostel.. cuci baju semua hantar rumah,outing je blk rumah, teringin nk makan ape je call parents, sampai pakcik guard pn kenal kereta.

Disebabkn rumah aku kat kawasan skolah, kerani2 kat Office skolah adalah jiran2 rumah aku, Kaunselor sekolah (Arwah Cikgu Azizah) tu jiran sebelah rumah, pakcik cafe pn kenal parents aku. sbb kaunselor tu jiran aku, nama aku la paling atas dlm list bdk2 yg tak dapat duit poket yg MARA kasi rm30/sbulan tu..bile aku tanye kaunselor..

wf: cikgu, knp wafa tak dapat duit poket tu.. (penat je isi borang.. owh, kl kat rumah aku panggil Cik Zah, bile kat skolah panggil Cikgu..hehe)
cik zah: hmmmmmmmmmmmmm.. (senyum ~)


(kelas Nukman yg cun & hensem)


first day masuk kelas, kelas aku 10 lelaki, 14 perempuan. bdk pompuan kelas aku semua baik2 n cun2. aku mmg takde hal nk mule kawan ngn girls. bile tgk muke2 bdk lelaki klas aku " alaaaaaaaaaaaa..takde yg hensem pn.." hahahahha. tp sbenanye bile bdk pompuan kelas lain tanye..

bdk p :wafa, awk kelas mane?
wf: sy kelas Nukman..
bdk p: bestnyeee kelas N, ramai bdk laki hensemmmmm...
wf: ye ke????? ha??..

tp masalah sbena bukan hensem ke tak hensem, tp bdk2 laki ni mmg nakal..seboleh-bolehnye nk kacau bdk pompuan. aku plak dr skolah pompuan yg mmg pompuan habis: keje hias kelas, dlm kelas ade mini library, pokok2 bunge, langsir bunge2, meje semua balut dgn kertas corak2, atas meje cikgu ade bunga, cikgu masuk je dh siap dh ade tea n biskut atas meje cikgu..kl nk duduk, btol kn dulu baju kurung leklok sbb taknak kasi berkedut..girls school mmg roxx!! tp Mrsmpc still the best!hehee~

bdk2 laki kelas aku sbenanye semua baik dgn aku..satu bende je yg aku geram, diorg mmg tak reti nk susun buku kat rak buku. haishhhh.. kl bdk laki kelas lain? hmmm..aku mmg kurang berkawan ngn bdk laki kelas lain, bile dh abis SPM bru kenal n kwn ngn bdk2 ni.. ;D

owh, yg ni ramai org tatau.. mase aku form 4, aku ade cousin lelaki form 5 kat mrsm tu..walaupn cousin aku bukan ketua persatuan bdk nakal, tp antara ajk kut..(kl jumpe kat skolah, kiteorg jrg sgt tegur, ke tak pernah tegur?.. mmg mcm tak kenal.. aku pn tatau kenape,,)hehehhhe~

aunty: wafa ok x kat mrsm tu? kl ade senior yg kacau, bagitau aunt k. aunt dh ckp kat A***, kl ade senior yg kacau wafa, die yg kene nnt..
wafa: Yahoooooooooooooooooooo..

kesimpulannnye, aku mmg selamat dr senior.. kehidupan mase form4 aku mmg aman damai..hahaaha. tQ abe A***. tp kehidupan mase form 5?? mmg tak berape aman damai... heh~


(geng mrsmpc yg slalu dtg umah aku bile open house raye)

(2008)

(2009)

(2010)

5 comments:

ihsan_huhu said...

ah klas D n klas H, pusat awek2 cun MRSMPC 2001-2002.

wafa azman said...

@ihsan: woahhhhhhhh..mesti korg suke buat list psl bdk pompuan kn.. haha~
(aku rase semua class pn ade bdk cun..)

s.y.a.m.i.m said...

oit!! kecik gile tulisan!!!

Siti Nasuha Suffian Wee said...

suka tgk klong tulis cite zaman k.long dulu!.. ;)

wafa azman said...

@camim: internet sy mcm siput...ni bru blh edit.. ok doh kn?ke still kecik??

@suha: heheeee..nnt klong cite lg ek.. ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...