Sunday, May 20, 2012

dua ratus tujuh puluh
 
Ape tujuan hidup sekarang? kalau fikir2, aku pun tak tau ape tujuan hidup aku sekarang.. Dari hari isnin sampai hari Khamis, aku akan bangun 6.15am, solat Subuh+ mandi+ bersiap untuk gi kerja. 7.10am turun bilik gi dapur breakfast, makan ape yg mama n bibik dah siapkan atas meja. 7.25am klua rumah, 5 minit panaskan enjin kereta sambil lap kereta.. 7.30am gerak klua rumah, dan biasanya 7.50am akan sampai kat Klinik.. 8.15am ready untuk treat patients. 1.00pm klua lunch ngan kwn2, 2.00pm sambung treat patient sampai 4.30pm.. 5.00pm balik rumah. Kalau weekend and public holiday, aku mmg biase lepak rumah. Klua breakfast ngan parents, lunch n dinner kat rumah ngan family n kawan2. Kalau pasal holiday, untuk tahun ni aku dah plan n beli tiket untuk gi holiday ngan kawan2 kat phuket, n holiday ngan family kat egypt :))

so, ape tujuan hidup sekarang??

Yang aku tau setiap detik aku kene bersyukur dengan semua nikmat yg ALLAH dah bagi..  


Bile aku pun tak tau ape yang aku nak buat mase ni, otak aku fikir psl satu bende je..kl boleh nk gi Umrah..  Harap2 niat yg aku dh niat ni di permudahkan oleh NYA..



Mase kat klinik, aku mmg berusaha untuk senyum je supaya patients tak stress, kawan2 tak stress, assistants tak stress, boss tak stress, yang paling penting supaya aku tak stress  ;P

9 comments:

jihani azhar said...

sy ado doh tujuan hidup. setelah 26 tahun terumbang ambing. hahahahahahahah

btw, bestnyo gi egypt n phuket! duo2 sy xgi lagiiiiii

wafa azman said...

@hihann: hahahhahhaa..sy rase sy mmg tgh terumbang ambing takde tujuan hidup..hihihii

sy baru nk start hidup smbil travel, awk lamoooooo dohhh holiday sokmo.. ;))

didi harun said...

Wafaaaaa... I pun dh start tanye soalan yg sama. Starting semlm half plan hidup dh berubah. But hopefully and insyaAllah its for the better. Next month i dh nak join club 27. Uwaaaaa!!! haha.

ihsan_huhu said...

gahahaha kawen ler ape lg mek oi

wafa azman said...

@didi: welcome to 27!!! owwhhh.. i kene plan my life btol2 ni.. duk rumah mcm selesa sgt, terus jadi tatau nk buat ape after balik kerja.

@ihsan: wahai ihsannnnnn..ko nak suruh aku kawin dengan sape..(nnt aku gi pinang sultan kelantan, ok x??) ;p

wafa azman said...
This comment has been removed by the author.
wafa azman said...
This comment has been removed by the author.
namasayatihah said...

hurmm...i feel u...ya...will be joining the club..soon later end of this year...hehe!!

maybe sbb we r single so yes..sumtimes we do think what is next for us kan??

tkpe...selagi tuhan beri kesihatan yg baik, rezeki itu anda insyaallah..everything r going to be in place..mayb kita kena stop n stare and amik masa utk pk..what should we do next...;)

all da best my dear!!

wafa azman said...

@Tihah: tQ my dear.. Insyallah, amin..mmg kene fikir sbelum mase terbuang cmtu je.. think2!! :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...