Wednesday, April 20, 2011

186: train to Bandung


from JOGJAKARTA to BANDUNG

Nk gi Bandung dari Jogja bleh ambik flight, train, travel (sewa kereta), bus.. mcm biase, paling mahal flight n paling murah bus. Perjalanan jogja->bandung tu dlm 1jam (flight), 7-8 jam (train), 6-7 jam (travel &bus). Aku pernah try semua, paling best mmg la flight, tp leceh skit sbb direct flight jogja-bandung ade 1 je sehari. Dh la kul 12 tengah hari, rugi mase jg la kl tgh hri dh kene blk jogja kn.. kl naik travel & bus, mmg aku spesis mabuk yg muntah sampai 10 kali sbb driver indonesian ni spesis drive mcm roller coaster. Solution aku mmg terpakse makan ubat tido, yg makan terus tido mcm pengsan. hahaa~

Fav aku gi Bandung ngan train! train kat indonesia ni ade Executive, Business, Ekonomi. Yg aku slalu ambik Executive sbb seat die selesa, kl business tu kurang selesa skit tp ok la.. harge pn sbenanye beza tak banyak, if executive (Rp 200ribu /one way = RM 75), business (Rp 150ribu/ one way = RM 55). Train kat Indonesia mmg takde yg tempat tido..semua pn seat je..

ni Train schedule kat Indonesia
--> http://www.travelindo.com/train_schedules.php


jom layan gambar mase aku, chepah, tik, sue n nabil ambik train gi bandung..
bertolak kul 10mlm, sampai kul 5pagi..

Jogjakarta train station



kami2 yg posing sambil tunggu train dtg..
train cni mmg on time, so kene g awal.


dlm train,
sbb blum dinner, kiteorg mkn nasi goreng..
nasi goreng die mmg tak berape sedap,
buat alas perut untuk tido boleh la...



yay! dh sampai Bandung!!


last skali,
muke busuk kiteorg bru sampai Bandung..hahaha~


6 comments:

tnjta said...

eppa! awk saloh kira post. mano post nombo 185? hahahaha

wafa azman said...

Yay!! Finally ado ore prase sy skip no post.hahaha,, next post will be 185, hahaa..love u la!!

ihsan_huhu said...

mana gambar2 awek bandung yang dikatakan cun2 itu?

wafa azman said...

@ihsan: ni cite psl kereta api la... ;D

didi harun said...

you dh start blog pasal. i blum buat apep pun lgi. hehe. malas nak pilih gamba. haha.

wafa azman said...

@didi: hahaa..i post sbb bosan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...