Thursday, April 21, 2011

185: pisang salai --------

pisang salai bandung ~ yummmm~

kl pegi Bandung, korg WAJIB beli kerepek pisang salai.. mmg sedap gileeeee~
kat jogja or tempat lain kat Indonesia ade jg pisang salai ni, tp Bandung punye paling sedap la..makan sekeping mmg tak cukup. ;D kerepek pisang salai ni jual per kilo, tp aku lupe la brape harge sekilo..murah je..hmmm..lupeee..tempat paling best beli pisang salai ni kat:Lantai Dasar, Pasar Baru, Bandung

selain kerepek pisang salai, ade jg dodol, kerepek tempe, kerepek belut, keropok kulit lembu, kacang2, mcm2 lg.. byk gile spesis kerepek..

wf & chepah on the way ke Lantai dasar, pasar baru..


penuh gile dgn kerepek.. mcm2 ade..
sedappp!!


ni la pisang salai!! ade 2 jenis, yg keping2 n sbijik2..


dodol, mcm2 rase..strawberry, chocolate, pandan..


dh penat, kaki nk tercabut..lepak kat tangge.. ;D


7 comments:

tnjta said...

pisang salai goreng tu terbaik! dan sy suko jugok kerepek tempe. hohoho bestnye :D

wafa azman said...

meme terbaikk!! tgk gmbr pn bleh telan air liur..hehehheh~ ;D

ihsan_huhu said...

pisang salai goreng mmg terbaik r argh!!!

wafa azman said...

ihsan: jom g Bandung!!! ;D

ruhuljadid said...

kt malaysia pun ada... nak order bole order dengan saya.. saya pemborong kerepek (pisang salai keju/kacang bandung.. kerepek2 tradisional sume ada) sila la tandang ke kedai kami di saujana sg buloh atau d alor setar berjhadapan hospital besar.. contact 0135015990

Ella Suhaila said...

boleh order gan saya gak..saya mencari agen2 yg ingin memasarkan pisang salai keju bandung ni..call/sms/whatsap sya 013-6063136

~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

preorder pisang sale, pisang bolen, bagelen, brownies kartikasari & brownies amanda fresh from bandung.whatsapp ina 0192633431 @ IG dazlina daud

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...