Wednesday, April 27, 2011

one nine one -----------------

mode: bosannnnnn~


Simple home SPA..

SPA mmg la mahal n bleh habis byk duit kl nk g tiap2 minggu. Cara yg save bajet adalah buat spa sendiri kat rumah. Walaupn sebenarnye agak pemalas kn, tp kl fikir2 kl kite tak jage badan sdiri, sape lg yg nk jage.hahahha~
Sebagai perempuan, walaupn spesis pemalas tahap dewa, kulit kene makesure lembut + licin+ bebas dari daki..rambut pn lembut jgn keras semacam..hoho~ kulit putih ke coklat ke itam ke, tu bukan problem..yg penting bersih! sbenanye lelaki pn same kn..tak selera kut kl tgk kulit kasar+kering mcm byk daki..hehehhe~
Ape SPA treatment yg kite bleh buat kat rumah? hmm.. ni aku nye version la..

Rambut: creambath
Muka: facial mask
(dlu dh pernah buat post unt facial mask ni .. click cni ~link~)
Badan: body scrub


yg paling penting kl nk buat treatment kat rumah, kene ade toilet yg selesa.. nk lepak dlm toilet lame2 berjam2, toilet kene la best skit..

kite mule dgn Rambut..
untuk rambut aku, aku suke produk ni..


Makarizo Hair Energy Creambath Cream 500gr

harga kat Indonesia Rp 45,000 (RM 17)
murah gile kn?? kl buat treatment creambath ni kat spa, kene charge harga ni untuk skali treatment..kl buat sdiri, 1 botol ni bleh gune berpuluh kali kot..
Fav aku yg Royal Jelly, bau sedap dan tak menyebabkan aku migraine!!!! ;D


MAKARIZO Hair Energy
With Royal jelly, 500gr
Creambath untuk rambut rosak
Khusus untuk rambut yang kering, kusam dan rosak, yang disebabkan sinar matahari, air, pemakaian alat-alat dan produk styling.
Kandungan royal jelly nya menyehatkan dan menguatkan akar rambut. Memelihara kelembapan dan menjaga elastisitas rambut. Menjaga rambut agar tidak kering, pecah-pecah dan kemerahan. Rambut bebas dari kelemumur.

MAKARIZO Hair Energy With Kiwi Extract, 500gr
Creambath untuk rambut warne
Khusus untuk rambut yang sudah mengalami proses kimia, rebonding, kerinting dan warne termasuk proses bleach.
Ekstrak kiwi berfungsi untuk memberi nutrisi bagi rambut berwarna, dan juga bersifat sebagai anti oksidan yang melindungi rambut. Vitamin C, E dan Kalium dalam Kiwi, menjaga keseimbangan kelembapan rambut. Rambut menjadi lembut dan berkilau.

MAKARIZO Hair Energy With Aloe Vera, 500gr
Creambath untuk Rambut normal
Mengandung aloe vera yang memberi nutrisi pada rambut.
Memberi sensasi "dingin" yang dapat menyegarkan kulit kepala.
Membantu pertumbuhan rambut. Rambut tampak sehat berkilau alami


Cara2:
Mula2, mcm biase basahkan rambut n shampoo bagi bersih. Debu2 n minyak kat kulit kepale tu kasi hilang dlu. Dah bilas rambut, sapu Makarizo Hair Energy Creambath Cream kat kulit kepala n hujung rambut. Urut kepale slow2, tutup kepala ngan shower cap 15-30 minit. lepas tu bilas sampai bersih..kl nk lg best, bilas ngan air suam. Buat seminggu sekali. Rambut mmg rase lembut, wangi & cun sgt2..hahaa ;D



p/s: next post psl body scrub plak ekk.. ;D

5 comments:

didi harun said...

Wafa, tibe2 i stresss... nak gi spaaaaa! =(

ihsan_huhu said...

aku nk body scrub, tp org lain yg tlg scrubkn ok r

wafa azman said...

@didi:heeehe, i teman u shopping blh laa..i bru g je spa last 2 weeks.. ;D

@ihsan: upah la sape2 budak umah ko suh tlg scrub kan..hahaaa~

aidan said...

Hi wafa, sy aida..just wondering.kat mna u beli produk makarizo ni ye? Puas i carik kt malaysia xde jual kot

QaSeh AdRi said...

Kat mana nak beli ni???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...