Thursday, February 24, 2011

138: hanny+kakak

special post for my special cousins
Tuan Jihani & Tuan Wanie
(cousinss lain (mizz wanie, along & fatin) korg pn special jg..)


Dlm family yg super besar/ramai, (mama 12adik-bradik & ayah 10 adik bradik) sy ade hampir 100 cousins !!walaupn super ramai, tp kiteorg rapat, every raye wajib jumpe semua org).. tu bru cousins, blum campur anak cousins, anak kpd anak cousins..hmm.. kl buat open house mase raye, tetamu 200 org tu bru family dekat.. campur family jauh (cousins mama+ayah, anak2 diorg), kwn2 parents, kwn2 kiteorg..wajib total 500 org..

tp dlm berpuluh2 cousins, cousins yg paling rapat & byk berjasa adalah my Hanny n Kakak!! kenape?? sbb diorg 2 org la yg selalu ambik n hantar sy g airport setiap kali sy blk Msia.. kl setahun balik Msia 4kali, campur lg ngan flight pergi-balik kelantan, setahun ulang alik airport 16 kali.. (mse ade bf, ade la jg bf yg ambik kat airport, mse single-mingle, korg la yg byk berjasa!!!) hikhikhik~ terime kasih lalink jihannny n kakak yg cun!! jasa korg takkan ku lupe sampai bile2..

walaupn kiteorg ni cousins, tp relationship sebenar adalah adik-beradik lain mama n ayah. since kecik kiteorg dh slalu gile g holiday same2, kl raye mesti famly kakak n jihan wajib blk klatan (tido kat umah kiteorg), bile cuti skolah kiteorg plak g umah diorg kat Shah alam (kehidupan dulu2 mase skolah sgt2 indah..). hehee~

dari dlu sampai sekarang, bende yg wajib kiteorg buat adalah beli souviner to each other bile g holiday kat mane2. sbenanye tak semestinye holiday, kl jumpe bende comel2 kat mane2 pn mesti beli unt each other jg. cth bile g kedai jumpe headband yg cute, terus ambik 6 (1 for me, 3 for my sisters, 2 for kakak&jihanny).. lepas tu mesti kiteorg excited nk kasi souviner tu.. (hannn &kakak, sy ade beli something cute unt awk!! ) hahahahaaa ~ owh, umi (jihanny's beautiful umi) boleh dikatekan wajib akan belikan kiteorg kain unt buat baju kurung raye setiap tahun..mmg wajib tau.. kain unt pakai raye thn ni 2011 pn dah dapat..Love u Umi!!

bende yg kedua wajib kiteorg buat together adalah karoke..hehehehhe~ sbb kat kelantan takde tempat karoke yg best, jadi karoke kat rumah saje. tu pn sampai 4-5 jam..hahahha~ last2 dh ngantuk, nyanyi sambil baring..walaupn blk tv kat rumah takde la 100% sound proof, tp blh tahan la bile dh tutup sliding door. selain tu kiteorg pn karoke dlm kereta bile klua same2..hahaaa.. nyanyi sepenuh hati dan perasaan..


bukti nyanyi dlm krete..lagu Rossa yg mencabar ketinggian vocal kiteorg, hasilnye gambar muke sorg2 mmg huduh gile sbb terlalu menghayati lagu...ahahhahahhahaha~


6 comments:

tnjta said...

hahahhahah bakpo awk boh gamba super huduh sy tu! muko sy huduh tahap buntut kuali! hahahahahaha

wahhhh xsabar nok tengok bendo cute tu! weee! family awk lg banyok berjasa ngn family sy. tanpa rumoh awk, siapalah kami di pengkalan chepa. heee :D tenkiu pokman & cik ning terchenta! :D

wafa azman said...

hahahhaa.. gambar ni buat sy happy.. tgk gmbr ni mesti sero nk suko..hhahahahah~

bende cute keno tungggggggguuuu!! hahaaa~
hann, sy tokleh imagine if one of us nikoh, mesti sy akan jerit selok maso akad nikoh tu.. sbb kito susoh sikit nok lepok skali n pillow talk ramai2.. hahahaha~

ihsan_huhu said...

fuih. tahap2 family kucing dah nih byk sgt

bdk beSh said...

suko!!!!
sememangnye adek beradek lain parents
heeee...~ XD
oh gamba last tu muko sy sgt x ley blah...terlebey menghayati dh tu
T_______T

wafa azman said...

@ihsan: famly kucing pn kalah la...kl kumpul semua org dh blh buat 1 kampung.. hahaha~

@kakak:heheheheh~suko jg!! hahaaaa.. semo pn tarik suara sapa pejam mato!! lawok2...hahahahah~

s.y.a.m.i.m said...

sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...