Tuesday, January 4, 2011

ninety five ---------------

xde idea..
internet super slow..
huhuuu.. hohooo.. aigoo....

jom merapu..
nice guy version wafa:

1. tlg bawa kan brg/beg pompuan yg berat.. yg ni mmg wajib buat kut. sampai hati la tgk je pompuan bw brg byk2 berat2..

2. bile melintas jalan, tlg tahan kereta yg lalu. ataupun bile jalan tepi jln,bagi pompuan jalan sbelah dalam. kire laki jalan sbelah kereta lalu. owh..sweeet..

3. tlg bukak kan pintu n bagi pompuan masuk dlu. ade sesetengah pintu tu, mmg berat sgt nk bukak, tlg la bukak kn...

4. tak merokok bile klua dgn pompuan. bukan nk halang korg merokok, tp pompuan dh pakai cun2+wangi2, nnt tak pasal2 satu bdn bau asap rokok..hohoo~

5. selalu senyum. kl blh tlg buat lawak skali..hahaa~ sape2 senyum pn mmg bleh buat hati org lain cair unt 10 saat kn kn kn..

6. baju bersih, kuku pendek. ok, sejujurnya mmg kl kuku panjang akan nampak kotor. tak kisah walaupun sbenanye kuku panjang tu bersih, tp tetap akan nmpak kotor. rambut panjang takpe, kuku panjang takleh!!

7. salam bile jumpe org tua. dengan kata lain, hormat org tua. sbenanye dgn org tua ni, tak perlu ckp byk sbb nnt ade yg salah ckp. kasi je diorg yg ckp, kite ckp sikit2 je.

8. bw buah tangan bile dtg rumah. hmmmm.. rasenye dlm 20 org lelaki, mungkin akan ade sorg je yg akan bw buah tgn kn, ke takde langsung?hehee..


pe lg ekk?? nnt tambah lg lain kali ye..

6 comments:

Izyan R. said...

"bile melintas jalan, tlg tahan kereta yg lalu"

kak long, character ni banyak kat jakal.. haha.. yg jaga pakir tu :))

ihsan_huhu said...

time nk ngorat sume pon leh wat. dh dpt, depan2 muke anak pon diorg sembur asap rokok baik nyer

wafa azman said...

@izyan: haahhaha~diorg mmg nice guy pn. (bl diorg tlg tahan kete, mesti kite ckp "makasih pak" sambil senyum kn..). kl yg jaga parkir, kite byr kn? kire nice jg ke? hehee~

wafa azman said...

@ihsan: erk, ni bukan buat kat awek je, ni buat kat semua pompuan.. kl stakat buat mase ngorat n kat awek sdiri je,tu bukan nice guy tp hypocrite guy.nnt aku buat post psl hypocrite guy plak k.. hahahahhaha~

tnjta said...

hahaha kalu sume laki gini, mmg indah ar donia kan :p

wafa azman said...

@hanny: YES!! indahnya dunia seperti ada yonghwa disebelah..hahahahhahaha~
yonghwa meme nice n gentleman (dio tlg bw brg2+ dio akan jale sbeloh jalan huk keto lalu +suko sokmo).. ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...