Friday, December 10, 2010

sixty four --------

mode: tak pernah buat entry panjang2, so jom kite merapu n tulis psl bende yang tak penting ni..hehe~


d.o.u.b.l.e. c.h.i.n

~dagu dua yg sy punye~



jom kite cerite pasal double chin atau dagu dua. Diri sdiri pn tak sedar sejak bile ade double chin ni, tp bile sedar je, mmg tak hilang2..nampak tak double chin dlm gambar di atas? kl tak nampak tu maknenye korg rabun..hehehe~ kl fikir2 bleh ckp double ni sbb genetik jg, dh mama ade double chin kan. so bile anak pn ade, kire genetik la tu.hahaaa~ kl bukak kat wikipedia, ni la makne double chin.

"A double chin is a subcutaneous fat around the neck that sags down and creates a wrinkle, making the owner appear to have a second chin. It is most common on people who are elderly or obese. A person of average weight can bear a double chin as well, depending on their bone structure and amount of loose skin. It is more visible when the bottom jaw is lowered or the head is tilted down.~wikipedia.com~"

hmmm.. bile dh bace statement kat atas ni, conclusion yg blh dibuat adalah, double chin sy disebabkan oleh bone structure!! bone structure ni mmg la berkaitan dgn keturunan, jd betul la double chin ni ade kaitan dengan genetik..hohoooooo.. bentuk tulang rahang bawah dan dagu yg kecik menyebabkan lemak yg ade antare dagu n leher sgt2 senang nampak.. sbb kl tgk BMI, mmg jauh lg dr obese ni. bile google, ade mcm2 care untuk hilang or kurangkan double chin. blh buat surgery or exercise. surgery untuk mengubah ciptaan Tuhan mmg dah sah2 haram kl dlm Islam..tp mcm biase la, kl exercise mmg susah nk berkesan or menjadi. kene sgt2 tekun gile buat tiap2 hari baru la ade efek sikit. lagi2 kl seorang pemalas mcm diri sdiri ni.. pemalas unt exercise, tp sgt2 rajin tido n kemas-mengemas.. haishhh.. huhu~

bile mengeluh pasal double chin ni, mesti kengkawan n famly ckp "kl takde double chin, nnt bukan wafa la.. " hahahha~ so, si double chin ni dh jadi trademark untuk diri sdiri. bile tgk gambar diri sdiri dgn double chin, mmg akan senyum je. tp kl dlm gmbar nampak senyum tak ikhlas, tlg ambik gmbar skali lg ye.. mmg tak berape gemar skit kl dlm gambar nmpak senyum tak brape ikhlas ni..hehee~ kl korg ade tips yg mmg comfirm blh hilangkan double chin ni, share la kat comment..sy akan sgt2 berterime kasih kat korg...hehee ;P
pape pn, Bersyukur dengan kurniaan ILLAHI. Alhamdulillah..



photografer: chepah
location: tangkubang perahu, Bandung, Indonesia

3 comments:

CikSyafa said...

my dear ,

syafa ada award utk u ^__^

jgn lupa collect ya

http://justyouni.blogspot.com/

ihsan_huhu said...

ahhahahaha. apebende r.

wafa azman said...

@syafa: tQ so much syafa!! nnt wf collect ye.. ;D

@ihsan: hmmmmm.. takde mende pn.. ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...